lauantai 11. heinäkuuta 2009

Eläintarhan ensimmäinen viesti

Maunon ja Epun ja Herra Mäykysen innoittamana ajattelin kokeilla bloggaamista. Ensimmäiseksi olisi toki syytä esitellä eläintarhan jäsenet. Emännän ja Isännän lisäksi talossa asuu Hastuli (Bastet, maatiainen, pääväriltään musta), Hipuli (Guttatus Tequila Sunrise, Ocicat, suklaatäplikäs), sekä Pienessä akvaariossa 13 hehkurasboraa ja x kpl kirsikkasukarapuja, Isossa akvaariossa 2 partamonnia, 2 neonsateenkaarikalaa, 3 tummapiikkisilmää ja 8 siaminpiikkisilmää, 3 luonnonmuotoista lehtikalaa ja yksi musta lehtikala.

Koska Hastuli on iältään jo mukavat kuusi vuotta ja Hipulikin syksyn mittaan täyttää viisi, tulee aluksi blogiin luultavasti enemmän muisteloita kuin päivän tapahtumia.

Ja siitä sitten samantien asiaan.

Miten Hastuli tuli taloon?
Emäntä ja isäntä tapasivat toisensa eräänä heinäkuisen viikonloppuna ja pitivät toisistaaan. Syyskuun lopulla työtön emäntä jo viettikin paljon aikaa isännän luona mm. avustaen pintaremontissa repien tapetteja seinistä. Eräänä kauniina päivänä emäntä huomasi lähikaupan ilmoitustaululla ilmoituksen kissasta, jonka värikuvaus sai emännän epäilemään kissaa valkokirjokilpikonnaksi. Emäntä otti numeron ylös ja varovaisesti ehdotti Isännälle josko käytäisiin kissaa vilkaisemassa. Isäntä ottikin puhelimen käteen ja niin hypättiin autoon ja hurautettiin Maskuun. Emännän pyhä tarkoitus oli käydä vain katsomassa kissaa, mutta niinhän siinä kävi, että takaisin tullessa autossa matkusti kissanpentu pahvilaatikossa, vaikkei se mikään valkokirjokilpikonna väriltään ollutkaan. Mukaan oli saatu hiukan ruokaa. Kotiin päästyä Isäntä äkkiä juoksi lähikauppaan hakemaan kissanhiekkaa ja lisää ruokaa. Hiekkakin laitettiin aluksi vain pesuvatiin. Syntymäajastakin tiedettiin vain että neljättä kuukauttaan kissaa elää, eikä sukupuoltakaan tullut kysyttyä.

Herran "virallinen" kuvaMikä jumaleissön tuolla kantokopassa on? (Hipuli tulee taloon)

Entäs sitten Hipuli?
Reilua vuotta myöhemmin loppusyksystä, kun Emännän ja Isännän häät oli jo suunnitteilla, Emäntä ilmoitti haluavansa täplikkään kissan. Sovittiin että sellainen hankitaan Emännälle huomenlahjaksi. Pari viikkoa myöhemmin oli lehdessä ilmoitus paikallisesta kissanäyttelystä. Sinne lähdettiin täplikkäitä kissoja katsomaan. Emäntä oli kovin kiinnostunut Bengalista, mutta raha sitten lopulta vaikutti päätökseen. Näyttelyssä pysähdyttiin sitten sattumalta juttelemaan Guttatus-kissalan omistajan kanssa. Hänellä oli juuri yksi pentue syntynyt. Pentueessa oli kolme pentua joista vasta yksi oli varattu. Pennut olisivat viikkoa ennen joulua luovutusikäisiä. Niin sitten kävi, että hiukan myöhemmin istahdettiin autoon ja lähdettiin pentuja Nummelaan katsomaan. Pennusta sopimukset kirjoitettiin ja käsiraha maksettiin. Hipuli sitten muutti meille juuri ennen joulua, koska silloin Emäntä pystyi olemaan kaksi viikkoa putkeen kolmistaan kissojen kanssa. Hipulista tulikin joululahja, sillä häät oli edessä vasta seuraavassa heinäkuussa.

Herran "virallinen" kuva
Herra ottaa aurinkoa


Akvaariot
Isännällä oli jo yksi akvaario kun Emäntä tuli taloon. Huonon sijoittelun sekä hiukan laiskan hoidon vuoksi Emäntä myöhemmin laittoi Isännän seinää vasten aj ilmoitti, että joko akvaariota aletaan hoitaa kunnollisesti taikka se lähtee. Isäntä päätti, että akvaario lähtee. Tämä tapahtui jo ennenkuin Hipuli tuli taloon. Ajatus akvaariosta on kuitenkin elänyt kokoajan mukana ja viime marraskuussa Isäntä sai työkaveriltaan käytetyn akvaarion ilman mitään tekniikkaa. Akvaariokin oli jo seisonut tuntemattoman ajan tyhjänä, joten harrastus aloitettiin vaihtamalla akvaarioon silikonit. Asiaa tapuhtuvatksi odotellessaan Emäntä löysi Huuto.netistä hienon litteän akvaarion, joka sitten piti huutaa. Se myytiin vuotavana joten siihenkin vaihdettiin silkonit. Isäntä teki itse jalustan tähän pienempää Huutio.netin akvaarioon. Emäntä osti tarvittavat tekniikat ja sitten vedet sisälle. Kaikkien mutkien jälkeen kyseinen akvaario piti vettä kokonaiset kaksi viikkoa. Vuoto olikin sitten aika railakas, mutta onneksi se toinen akvaario odotti tekniikan ostamista ja oli tyhjillään, mutta muuten käyttövalmiina. Siihen mennessä ostetut kalat pelastettiin isompaan akvaarioon ja siellä ne vieläkin porskuttavat. Lisääkin sinne on ostettu. Litteä akvaario palasi Huuto.netin myyntilistoille. Kaupaksikin meni, mutta takkiin tuli useita kymmeniä euroja. Litteän akvaarion paikka jäi tyhjäksi ja koska tiedossa oli, että pelastusakvaario oli osalle pelastetuista kaloista liian pieni, kypsyi ajatus isommasta mittatilausakvaariosta kyseiseen paikkaan. Ennenkuin asiassa pidemmälle päästiin, ehti Emäntä ostaa pienen akvaariopaketin Lidlistä. Tilaus uudesta litteästä akvaariosta tehtiin vappuna ja toimitusajaksi sovittiin elokuu, sillä silloin Isäntä on lomalla ja ehkä ehtii ajatella uuden akvaarion mikrobitoiminnan käynnistämistä. Uuteen litteään akvaarioon muuttaa ainoastaan keskiveden kalat. Pohjakalat jäävät vanhaan akvaarioon ja saavat uudet keskiveden kalat seurakseen, Vastaavasti Litteään akvaarioon hankitaan uudet pohjakalat.

Ja vielä hiukan tätä päivää
Kissarintamalla ei tänään ole juurikaan tapahtunut, mutta akvaariossa huomasin eilen kutua. Kutua vartioi Blondiksi kutsuttu luonnonmuotoinen lehtikala. Musta lehtikala hyväksyttiin lähelle, mutta muut luonnonmuotoiset kököttivät kauimmaisessa nurkassa. Itse kututapahtumaa en ikävä kyllä päässyt todistamaan, mutta käytöksen perusteella epäilisin Mustista Blondin kaveriksi. Poikasista tosin ei taida ongelmaa muodostua: Kutu maistui hyvin vartijalleen. Tänään kylläkin leikkasin kutua sisältäneen miekkakasvin lehden ja siirsin pieneen akvaarioon poikashäkkiin. Kutua oli jäljellä ehkä yksi kymmenesosa alkuperäisestä. Vartijankin aggressiivisuus haihtui kudun kadottua ja tänä iltana ehkä muutkin saavat ruokaa. Kutu kun oli juuri sopivasti ruokinta-aukon vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti