keskiviikko 25. elokuuta 2010

Nypylät vähän nyppii

Joo. Pyöritän tässä kolmatta päivää lankaa nypylöihin. Sunnitelmissa on iso työ ja siihen tulee 82 paria nypylöitä plus laanalangat, Yhteensä 90 paria. Siis 180 nypylää. Noin kolmanneksessa oli valmiiksi lankaa. Osassa kuitenkin aika vähän, joten tiedossa on langanjatkamista kesken työn. Mulla oli ittellä 70 paria nypylöitä joten lainasin anopilta loput 20 paria. Kahdessa viikossa tarttee työ saada valmiiksi, muuten myöhästyy. Kyse on siis lahjasta.

Ja se työ sitten. Joku taas kokeilee rajojaan oikein viimesen päälle. Ei tietenkään mistään valmiista mallista vaan ihan omasta päästä. Ja se mun nypläyskokemus: Puoli vuotta 12 vuotta sitten. Pari viikkoa sitten nypläsin kaksi mallitilkkua, joihin kokeilin erilaisia lyöntejä. Sanoisinko, että epäonnistumisen riski on huomattavan suuri. Kun vielä laksetaan mukaan mun vastavien päähänpistojen onnistumisprosentti, niin ei hyvältä näytä. Mut jos ei uskalla kokeilla, niin mistä sitä sitten tietää mihin pystyy ja mihin ei?

Äsken huomasin, että kihlasormus tuntui aika löysältä kädessä. Siitä innostuneena kaivoin vihkisormuksen esille ja sovitin sormeen. Hihhei. Se mahtuu taas. Ei oo ainakaan puoleentoista vuoteen mahtunut. Viime kesänä kerran koitin ja 15 sekunnissa sormi sinersi silminnähden. Olin jo henkisesti valmistautunut nöyrtymään ja käymään kultasepällä suurentamassa. Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että molemmat sormukset on halkaisijaltaan samankokoisia (vihkisormus taisi olla muistaakseni jopa puolikkaan koon isompi eli neljännesmillin). Mutta kihlasormus on vain 3 mm leveä ja aina sormessa, kun taas vihkisormus on 8 mm leveä ja sormessa vain ajoittain (ei ikinä töissä työn luonteesta johtuen). Joten kihlasormus on kaivanut itselleen kolon kun taas vihkisormus sitä tuskin olisi tehnyt vaikka aina olisikin ollut sormessa. Nyt mä saan kumminkin huomenna sormukset sormeen yhteen tilaisuuten. Jee.

2 kommenttia:

  1. Apua :D Sä et sitten yhtään vähemmän kunninhimoisesti jatka harrastusta :D

    Mun edellinen nypläysharjoitus oli aika monta vuotta sitten kaverille joululahjaksi nypläämäni Faunattaren lisko-logoa mukaillut kirjanmerkki - jonka se sitten muutossa laittoi johonin "varmaan talteen" ja sitä ei sen jälkeen ole näkynyt. Bohoo. Eikä siitä ole edes valokuvaa.

    VastaaPoista
  2. Niinku sanottu, pitää kokeilla omia rajojaan. Joo-o. Mun tapa saada aikaiseksi paljon epäonnistuneita projekteja.

    VastaaPoista