lauantai 6. helmikuuta 2010

Tee-Se-Itse pellettilaatikko kissoille

Pellettipussi on odottanut jo useamman viikon. Samoin kuin laatikotkin. Tänään sitten vihdoin sain aikaiseksi. Puupelletillä siis on ominaisuus, että se hajoaa kastuessaan.

Ja näin sen tein: Ostin kaksi pinottavaa muovilaatikkoa (mallia joka on meillä muutenkin käytössä). Mittasin työntömitalla pelletin halkaisijan (tulos 5.5-6mm). Valitsin poran teräksi 4.5mm. Merkkasin toisen laatikon pohjaan ristikon ja porasin sen mukaan reiät. Nurkkiin hiukan tiheämmin kuin muualle. Muovin kyseessä ollessa poran terä muodostaa toiselle puolelle "rämmäleen". Pyöräytin käsin vielä tämän rämmäleen pois terällä, joka on tarkoitettu koloamaan ruuvin kannalle tila (tälle on kyllä virallinenkin nimi, mutta ei hajuakaan mikä se on). Sitten vain alle ehjä laatikko ja pelletit sisälle. Tarkoitus siis on, että puhdistuksen yhteydessä kaivetaan kakat normaalisti lapiolla ja "siivilöidään" pissan pehmittämä puru alalaatikkoon ja tyhjennetään.

Meillä on nyt koekäytössä Rainbow:n puupohjainen kissanhiekka.Pelletissä on hiekkaan verrattuna se etu, että sen voi laittaa polttojätteeseen siinä missä hiekka menee kaatopaikalle.

3 kommenttia:

 1. Onpas mainio idea!

  PS: Kiva sanavahvistus: miestrop ;)

  VastaaPoista
 2. Idea sinänsä ei ole alkuunkaan mun oma, mutta juuri tämä toteutustapa on ihan omasta päästä. Saa nähdä miten toimii. Kukaan ei ole vielä käynyt kokeilemassa, vaikka Hastuli yleensä käy heti merkkamassa puhtaan hiekan.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei kerätä polttojätettä ja pellettejä ei miun pienessä takassa voi polttaa ilman pellettipoltinta (lämpötila voi nousta liian korkeaksi) joten miä laitan kompostiin. Ja ostan rautakaupasta suoraan 20 kg pellettisäkkejä à 6,90. Halpaa ja hyvän tuoksuista ;) Itte olen kehitellyt sellaisen tietyn laatikon ravisteluliikkeen, jolla saan hajonnee silpun laatikon etuosaan ja ehjät takaosaan ja sitten kauhon silpun pois.

  VastaaPoista