torstai 24. helmikuuta 2011

Aina oppii jotain uutta

Kolme viikkoa jo In Dreams mysteeri KALin aloituksesta. Pagewood Farmsin Willow Creek on aivan ihanaa lankaa. Pitsivahvuista ja oikeasti kaksisäikeistä. Väri on just sopivasti kirjava. Antaa elävyyttä pintaan, mutta ei hukkaa kuviota. Helmet vois olla paremmankin värisiä, mutta nyt kun mä oon kaksi vihjettä neulonut, niin tykkään kyllä silti.

IMG_1611

Ensimmäinen vihje meni silleen ihan helposti. Siellä oli muutamia poikkeavia juttuja, joissa monilla tuntui olevan vaikeuksia. Eniten häiriötä aiheutti kirjoitetun ohjeen ja kaavioiden eroavuus muutamassa tietyssä kohdassa. Kaavion erot oli kyllä selitetty erillesessä osiossa. Kaaviossa oli merkitty toiston ensimmäiseksi ja viimeiseksi silmukaksi langakierto. Muistiinpanoissa suositeltiin tekemään vain yksi langankierto ja neulomaan se seuraavalla kerralla edestä ja takaa, siis kahteen kertaan. Ongelmia aiheutti se, että koko huivin ensimmäisen ja viimeisen langankierron kohdalla neulottiinkin vain se yksi silmukka. Näitä oli yhteensä kolmella kerroksella. Pari kerrosta myöhemmin oli vielä enemmän hämminkiä aiheuttanut poikkeavuus. Jälleen kerran sama langankierto sekä ensimmäisenä, että viimeisenä silmukkana, mutta koska seuraavalla kerroksella oli tarkoitus lisätä silmukoita, nyt nämä langankierrot neulottiinkin reunoissa kaksi kertaa ja keskellä huimat kolme kertaa.

IMG_1616

Joo-ei hyvä kuva. Otettu keinovalossa.

Toinen vihje olikin sekä helpompi, että vaikeampi. Haastetta loi helmien suunnaton määrä. Kun taas kuvio oli yksinkertainen ja helppo neuloa. Joku Ravelryssä jo laskikin, että toisessa vihjeessä oli 931 helmeä. 40 kerrokselle jaettuna niitä tulee aika paljon per kerros. Olin pitkän viikonlopun pois kotoa ja vaikka suunnittelinkin ottaa huivintekeleen mukaan, päädyin päinvastaiseen. Vihjeet siis ilmestyvät joka toinen perjantai. Ehdin nähdä muutaman kuvan valmiista vihjeestä jo sunnuntaina ja silloin iski armoton himo päästä neulomaan. Maanantaina hiukan hoputin isäntää, että päästin ajoissa kotiin. Neulottuani maanantaina vihjeen hiukan yli puolivälin, kilpailuvietti nosti päätään. Päätin yrittää neuloa vihjeen kahdessa päivässä. Vähän myöhälle meni tiistai-illalla, mutta koska keskiviikkona ei ollut aamuherätystä, sain kuin sainkin vihjeen valmiiksi. Kokonaisneulonta-aika noin 12 tuntia.

IMG_1712

Joo, tämä on kuvattu auringonvalossa. Jos tarkkaan katsot, huomaat ensimäisessä kiilassa hieman puolivälin yläpuolella (neulontasuuntaan) kohdan, jossa keskiviivan toisella puolella pari langankiertoa näyttää suuremmilta kuin muut. Tein virheen ja keksisilmukka lähti vaeltamaan. Kuuden kerroksen takaa pudotin muutaman silmukan ja nostin ne takaisin ylös. Jos katsot vielä tarkemmin ja vertaat kiilan keskikohtaa parin viimeisen kerroksen kohdalta viereiseen kiilaan, saatat huomata, että siinäkin on virhe. Jälleen on keksikohta lähteny omille teilleen. Kyllä olen senkin jo korjannut. Ja tässä päästäänkin otsikon mukaiseen asiaan. Eli yksi KAListelija oli myös tehnyt vastaavaan virheen ja kirjoitti sen korjaamisesta blogissaan. Sen verran muutin hänen tapaansa, että käytin sukkapuikkoa vain silmukoiden säilytyspaikkana ja varsinaiset silmukat "neuloin" virkkuukoukulla.

Tämä In Dreams -huivi kuuluu Lord of the Rings -sarjaan. Sarjassa on yhteensä neljä huivia, joista In Dreams on toinen. Huivien välissä ilmestyy kokonaiset sarjat erilaisia ohjeita aina osan mukaisessa teemassa (eli sormuksen ritarit, kaksi tornia jne). Koko sarjan aloitti Evenstar -huivi. Evenstar on pyöreä ja sellaisena minun ensimmäinen. In Dreams on puolipyöreä, jonka silmukkalisäykset on upotettu itse malliin.

Evenstar jäi mulla jumiin neljänteen vihjeeseen. Laskin sen käsistäni joskus viime vuoden toukokuun lopulla. Neljä vihje vaan oli tosi tylsä kutoa. 560 silmukkaa kerroksella, neljän kerroksen mallikerta jota toistettiin viisi kertaa. Huoh. No otin kuitenkin Evenstarin takaisin työn alle heti SYTYCKin jälkeen ajatuksena saada se valmiiksi ennen kuin In Dreams alkaisi. Olisi ehkä onnistunut, jos... Jos ei Novitalta olis tullut uutta hienoa väriä seiskaveikkaan ja JOS mä en olisi tuntenut pakottavaa tarvetta kutoa siitä sukat kaverille. Mutta nyt ollaan kuitenkin taas jäljillä ja reunuksessa asti. Vaikki molempiin mainittuihin huiveihin tulee helmiä, ehti In Dreams siinä asiassa ensimmäiseksi. Evenstariin kun helmet tulee vain reunukseen. Viisi helmeä jokaisella nurjalla kerroksella, kerroksen silmukkamäärän vaihdellessa 16 ja 21 välillä. 57 mallikertaa koko ympärykseen. Menee siinä aikaa, mutta nyt tuntuu olevan oikein hyvä neuleflow päällä. Kaikki tuntuu kivalta ja sujuu mallikkaasti.

IMG_1716

Olen mä nyt sentään kolmessa päivässä tehnyt neljä ja puoli mallikertaa.

IMG_1720

Miksi, oi miksi mun kamera latistaa kaikki värit? Tässä helmisekoituksessa pääväri on violetti, joukossa jonkin verran vihertävän sinisiä, sekä siellä täällä muutama kullanhohtoinen. Sopii oikein hyvin mun Evenstarin lankaan, jonka pääväri on sininen mennen toiselta suunnalta vihertävään (enemmän) ja toiselta suunnalta violettiin (vähemmän).

3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää tuo huivin alku! Mä en varmaan ikinä jaksaisi näprätä noiden helmien kanssa... :D

    VastaaPoista
  2. Voi miten kauniita huiveja! Tahtois, tahtois mutta osaisko? Ihania!

    VastaaPoista
  3. Kamala määrä helmiä 0_o tuollaisesta huivista tulee jo aika painava.

    VastaaPoista