torstai 21. tammikuuta 2010

Uutisia lehtikalan kudusta

Tämä on nyt yhteensä viides kutu ja ensimmäinen nykyisessä altaassa. Tämä kutu on nyt edennyt ennätyspitkälle tulematta syödyksi. Mikä tukee mun ajatusta siitä, että aikaisemmat kudut tuli syötyä liian pienen altaan vuoksi. Eli toiset kaksi lehtikalaa oli liian lähellä. This spawn has survived recordlong wothout being eaten.

Eilen imaisin pipetillä kaksi munaa altaasta (yritin kyllä vain yhtä, mutta ne oli liian tiiviissä nipussa) ja tiirailin niitä mikroskoopilla. Mikroskooppi antoi yllättävän näkymän. Ei ne ollutkaan enää munia. Ne oli isoja ruskuaispusseja joissa oli kiinni neljä kertaa ruskuaispussin pituinen (mutta vain yksi kolmasosa leveydestä) läpinäkyvä kalanalku. Silmät ja kaikki. Nyt minä tiedän myös miksi kutu näyttää huojuvan kovassa virrassa vaikka akvaarion virtaus onkin hyvin pientä. Nuo kalanalut liikkuvat jatkuvasti. Yllätykseni oli aamulla vielä suurempi. Nyt kalan muodot näkyvät jo täysin paljaalla silmälläkin. I watched the spawn with microscope yesterday. They are not eggs anymore. They are tiny fishes attached to gigantic (yolk?).

Päätin asentaa poikasboksin altaseen ja siirtää poikaset siihen ennenkuin ne alkavat uida. Sen jälkeen niitä voi olla mahdoton saada kiinni ja syödyksi tulemisen riski kasvaa exponentiaalisesti. Pipetoin tällä kertaa siis poikaset puun päältä poikasboksiin ja voitte uskoa, että oli kiukkusia lehtikaloja. Mun oli pakko jättää viimeset niille hoivattavaksi, kun ne töni pipettiä niin, etten mä enää pystynyt kohdistamaan sitä. Today I moved the offspring to nursingbox attached to aquarium. My angelfishes showd a lot of anger.

Ja jos joku vielä väittää, ettei akvaarion pitäminen ole mielenkiitoista. Suksikoon kuuseen. Oikeasti, ainoa syy, miksi yritin saada poikaset kasvamaan, on halu nähdä mitä niistä tulee. Kutupari kun sattuu olemaan kahta eri värimuunnosta. Luonnonmuotoinen ja musta. If someone thinks keeping aquarium isn't interesting. Go to hell. I'm not interested on breeding my angelfishes. But I am interested on what these will look like as my pair is made of two different colors. Natural and black.

Ikävä kyllä, en ole vieläkään saanut aikaiseksi yhdistää mun mikroskooppia koneeseen, joten ette nyt näe samoja ihmeitä, joita minä olen tiiraillut. I haven't still attached my microscope to my computer, so I don't have pictures to show you.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti