sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Se siitä kudusta

Luulin aikaisemmin, että Blondi vaan tökkii poikasboxia, mutta perjantaina asiaa tarkemmin tutkittuani, huomasin Blondin yrittävän siirtää poikasia toiseen paikkaan. Eli yritti imaista suuhunsa ja, koska verkko ei ole täysin pinkeä kehikon ympärillä, sai Blondi aina välillä poikasen suuhunsa. Siinä vaan oli verkko välissä ja kahdessa tapauksessa kolmesta poikanen litistyi kuoliaaksi. Äkkiä siirtämään poikasboksi toiseen altaaseen pois vanhempiensa ulottuvilta.

Tänään aamulla pysähdyin katsomaan mitä poikasille kuuluu. Boksissa kellui tasan kaksi raatoa, eikä muita näkynyt mailla halmeilla. Sukaravut on kyseisen altaan ainoat eliöt, jotka voisivat syödä lehtikalan poikasia. Mutta sukaravut eivät voi kiivetä boksiin vedenpinnan yläpuolelta. Ainoa järkevä selitys on, että sukaravut ovat pystyneet syömään poikaset verkon läpi. Poikaset ei ollut vielä uivia vaan nököttivät verkon pohjalla.

Harmi, mutta seuraavaa kutua odotan kuukauden sisällä. Sitten taas uus yritys. Kyllä mä vielä joskus onnistun. Joka kerta oppii jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti