maanantai 11. tammikuuta 2010

Etsintäoperaatio

As I now know that I have at least one english-speakin reader, I will translate main parts of my text to english.

Lupasin yhdelle ihmiselle neulekokoontumisessa opettaa neulakinnastekniikkaa. Eilen illalla sitten aloin etsimään kinnasneulaa ja mielellään myös niitä ohjeita. Katselin kyllä ensin netistä ohjeita ja käännöksen englanniksi. Naalbinding-sanan käyttäminen hakukoneissa tuotti julmetusti tuloksia, mutta mikään ei esitellyt juuri sitä tekniikka mikä mulle on opetettu. Naalbindign was the translation I found. But if you use it in a searchengine, you get lot of hits, but none of them are quite the technique I have used.

Niin ja sitten sinne vaatehuoneeseen. Muistin nähneeni kinnasneulani viimeksi sen kerän lopun sisällä, josta viimeisimmät neulakintaani olin tehnyt. Ei vaan mitään muistikuvaa missä tuo kerä mahtaisi majailla. Ei ainakaan samassa paikassa kuin nykyinen lankavarastoni. Käydessäni läpi vaatehuoneen laatikoita, löysin ensin ne ohjeet. Olin asiasta hieman hämmästynyt, mutta erittäin onnellinen. Ohjeet on kuitenkin peräisin mun ammattikoulun ajalta jostain vuodelta -97 tai sinnepäin. Ja muuttojakin on välissä ollut enemmän kuin tarpeeksi. Löysin sitten kyllä sen keränkin viimein. Lankalaatikosta jota en tiennyt omistavani. Vai mitä sanotte näistä ihanuuksista? Taitavat olla peräisin mun äidin varastoista. En ainakaan myönnä itse ostaneeni. These must be my mothers old yarns. I won't admit buying them myself.

Löysin myös yhdestä laatikosta keskeneräisen neulakintaan. Sekä lankaa siihen. Siihen on hyvä harjoitella. On meinaan kumminkin usempi vuosi kun olen viimeksi kinnasneulaa käyttänyt. Mutta tässä vielä kuva aiheesta eli kinnasneulasta ja keskeneräisestä kintaasta. Mun kinnasneula on tehty poronsarvesta. My needle is made out of reindeers horn.

1 kommentti:

  1. Mistä saattoikaan tulla mieleesi, että mulla olisi koskaan ollut vihreää ja punaista bugleelankaa, no way. Ensinnäkään en ole koskaan pitänyt kyseisestä langasta (okei, okei, jos nyt ihan lievästi bugleeta, niin sitten voisi...) enkä siitä vihreästä. Ovat kotoisin mummun kätköistä, luulen, arvaan ja olen varsin varma.
    Äiti

    VastaaPoista