lauantai 26. syyskuuta 2009

Vihdoinkin vettä, vaan ei vieläkään valmis

Jos joku pistää hanttiin, niin se sitten pistää hanttiin kunnolla. Sain reiän porattua maanantaina ja asensin ilmapumpun kaikkine tilpehööreineen valmiiksi. Lamppua sovittaessani huomasin vakavan ongelman. Lampun johto tulee ulos päästä ja siinä on noin kaksisenttinen kova suoja alussa. Kun meillä tämä kaappi tulee niin, että akvaarion yläkehys on kaapin sisällä ja se kaappi on tasasn sentin leveämpi sisältä kuin akvaario, niin osaatte varmaan arvata, ettei akvaarion pituinen lamppu sitten mahtunutkaan sinne väliin tuon johtoasian takia.

No nyt on tänään lamppua modifioitu niin, että tuo kova suoja on poistettu. Vesikin on nyt sisällä akvaariossa. Istutin kasvit ja täytin akvaarion vedellä. Ulkosuodatin vaan pisti hanttiin käynnistymistä sen verran, että multa loppui jo usko, mutta onneksi ei isännältä. Vaan kun SE lamppu piti sytyttää, niin ilmeni uusi ongelma. Katkaisijat on toisessa päässä lamppua, eikä siellä edelleenkään ole ylimääräistä tilaa. Vaivalla sain käännettyä katkaisijat päälle-asentoon ja teippasin ne siihen. Siitä huolimatta lamppu sammui kun yritin työntään sitä takaisin paikoilleen. Nyt isäntä modifioi lampun toisesta päästä koko helvatin katkaisijat pois. Niillä kun ei muutenkaan ole mitään merkitystä, kun lamppu joka tapauksessa toimii ajastimella.

Loppuun vielä pari kuvaa. Kahdessa ensimmäisessä vettä vaille valmiina.
Ja kahdessa jälkimmäisessa vedet ja kasvit sisällä. Veden juoksuttaminen akvaarioon aiheuttaa runsaasti ilmakuplia lasiin, mutta kyllä siellä on ilmapumppukin taustalla päällä. Ja juurakot tietenkin kelluvat ennenkuin vettyvät tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti