sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Mielenkiintoinen lauantai

Aamulla pesin koneellisen pyykkiä ja kun olin ne ripustanut, kävelin vessa ohi ja aloin ihmettlemään mikä ropisee. Ihan niin kuin vesisade katolle. Ääni tuntui kuuluvan vessan katosta joten menin sitä ihmettelemään. En mä ihan kaukana ollut. Ääni tuli kuivausrummun päältä, johon vessan katosta tippui suht vuolaasti pisaroittain vettä.

On saturday morning I washed laundry, When I had them hanged to clothes line I walked by the bathroom. I heard some spatter like rain to a roof. It seemed to come from the bathroom ceiling. I went to investigate. I wasn't that much wrong. It came from water dropping to dryer from bathroom ceiling.

IMG_1526

Soitin isännälle ja sen jälkeen kävin soittelemassa yläkerran asunnon ovikelloa. Sieltä ei kukaan avannut, mutta kuulin jotain liikehdintää. Muistelin asunnossa olleen koiran, joten arvelin ääniä sen aiheuttamaksi. Takaisin alas tullessa taloyhtiön puheenjohtaja tuli vastaan ja sen kanssa käytiin ihmettelemässä meidän vessan kattoa. Puheenjohtaja kävi uudelleen soittelemassa yläkerran ovikelloa ja silloin sieltä sitten tultiinkin avaamaan. Asukas oli ollut suihkussa ja veden tulo katosta loppui samalla.

I called hubby and then went to ring upstairs apartments doorbell. No-one answered and I heard something inside. I remembered there was a dog at some point, so thought the noises were caused by it. When I came back down, condominiums chairman came too and we went inside to see the water. He went to ring the doorbell again and this time the resident answered the door. He had been in shower and the water stopped coming after that.

Tunnen olevani enemmänkin utelias kuin närkästynyt tapahtuman johdosta, koska. A) korjauslasku menee joko yläkerran asukkaalle tai todennäköisimmin taloyhtiölle ja B) meillä on toinen vessa, joten korjaus ei aiheuta juurikaan haittaa arkitoimintoihin. Samaa ei voi sanoa yläkerran asukkaasta. Sillä ei ole kuin yksi vessa ja tällä hetkellä suihku on käyttökiellossa, joten se joutuu käymään suihkussa taloyhtiön saunassa. Ja miten se korjaus sitten meneekin, että onko myös vessanpönttö sitten käyttökiellossa.

I feel more interested than annoyed because. A) repair bill will go to either to the upstairs apartment or probably to the condominium and B) we have two bathrooms. Even though the other one will be ripped open from the ceiling, we can still use the other one. I can't say same of the upstairs apartment. He has only one bathroom and now his shower is put out of order and he has to use the buildings shared sauna for showering. And I don't know if the repairs will affect to his ability to use toilet as well.

2 kommenttia:

  1. Olen itse varsin myötätuntoinen yläkerran naapurillesi. Mulla oli kylppäriremontti edellisessä asunnossa ja oikeasti 3 viikon jälkeen pinna kiristyy uhkaavasti kun suihkua ei voi käyttää, pyykkiä ei pysty pesemään ja kyllä sitä vessahätäkin on ihan säännöllisesti.

    Meidän tapauksessa jännitysmomentin toi vielä se kuinka kissat pysyy asunnossa kun korjaajat laukkaavat sisällä ja ulkona.

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa mulle selvisi eilen, että naapurilla on erillinen vessa ja kylpyhuone. Ei ole normaalia tässä taloyhtiössä.

    VastaaPoista