tiistai 25. tammikuuta 2011

O_o

Huomasin eilen, että akvaarion suodatin ei siirtänyt vettä mihinkään. Äänestä päätellen pumppu kyllä kävi, mutta vesi ei näyttänyt liikuvan mihinkään. Olin juuri lähdössä töihin, joten sammutin vain pumpun, ettei se mene enempää rikki. Tänään aamulla kaivoin laatikosta yhden käytettynä ostamani suodattimen, joka olikin aikoinaan liian iso aikomaani akvaarioon.

Samaisen eteisen akvaarion ilmapumpun toinen ulostulo on ollut jo kaksi viikkoa hiljaa. Epäilys oli, että kalvo on rikki. Tosin en ollut tietoinen, että pumpussa olisi omat kalvot molemmille ulostuloille, mutta pumpun avaaminen todisti ajatukseni oikeaksi. Ja pumpun uskalsin avata itse siksi, että ohjekirjan lukemisesta muistiin oli jäänyt, että pumpulle saa tehdä omatoimisina huoltotoimenpiteinä ainoastaan kalvon vaihdon.

Ja tältä näyttä kalvotoiminen ilmapumppu sisältä (toinen kalvo jo poistettu).

IMG_1596

Ja tässä se rikkinäinen osa.

IMG_1601

Seuraavaksi kävin käsiksi suodattimeen. Ensimmäisenä suljin molempien letkujen hanat. Sitten avasin suodattimen kannen. Vuorotellen kokeilin avata molemmat hanat. Epäilys kun oli, että ulostulo olisi ollut tukossa, sillä illalla kokeillessani käsin pumppausta näytti vesi kulkevan vain imupuolella. Molemmista juoksi vesi iloisesti. Pah. No, sitten tutkimaan suodattimen pumppuosastoa. En löytänyt mitään vikaa. Laitoin pumpun takaisin kasaan  ja aloitin käsin pumppauksella. Lupaavaa. Eilisestä poiketen, vesi kulki niin kuin pitikin. Ongelman selitykseksi on kaksi vaihtoehtoa, joihin molempiin liittyy ilmakupla. Erona on vain, miten se ilma oli sinne pumppuun päätynyt. No, pumppu ei siis ollut rikki ja suodattaa jälleen iloisesti.

Palataanpa takaisin siihen ilmapumppuun. Kun sain suodattimen takaisin toimintaa, lähdin käymään akvaarioliikkeessä kyselemässä varaosaa. Kaikkiin muihin kokoihin olisi ollut, mutta ei just tähän. No, liike pisti niitä tilaukseen ja pitäisi olla saatavilla perjantaihin mennessä.

Akvaarioliikkeen luona on vain maksullisia paikkoja ja parkkiautomaatti. Mahtoikohan olla automaatista kolikkopesä täynnä, kun käyttäytyi niin omituisesti. Yritin kahta 20senttistä sinne tunkea. Ensimmäinen meni nätisti ja näkyi näytöllä vastaanotettuna. Mutta kun laitoin toisen, ei mitään tapahtunut. Painoin tietysti rahan palautusnappia, jolloin maksutapahtuma keskeytyy. Tätä tein edestakaisin jotain viisi-kuusi kertaa. Loppujen lopuksi kyllästyin ja totesin, että kymmenen minuttia saa nyt sitten riittää mun asiointiin. Mutta ei se tähän loppunut. Se kone oli oikeesti jostain kohtaa sekaisin, koska kahdella rahanpalautuskerralla sain enemmän takaisin kuin mitä oli sisään laittanut. Päädyin siis euro neljäkymmentä senttiä plussalle. O_o

Takaisin tullessa oli taas yksi jakeluauto ajanut koulukadun sillan alle. Sielläpähän oli ihan kunnolla jumissa. Oli Turun ammatti-instituutin auto, joten joku oppilas saattaa saada vähän puhuttelua opettajilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti