lauantai 16. lokakuuta 2010

SYTYCK 3

Nyt on suunnitelmat valmiina. Ja tältä se näyttää piirrettynä.

IMG_1172

Langat on ostettuna. Puikkotarve ei ihan vielä ole täytetty. Tarvitsen työhön nelosen pyöröt. Haluan tietty käyttää Addin lace -pyöröjä. Yhdet on, mutta ne on työssä kiinni. Ja vielä sellaisessa työssä, jota en halua laittaa välillä apulangalle odottamaan. Kävin siis lankakaupassa katsomassa puikkoja. Nillä on ennen ollut tosi hyvin just Addin lace -puikkoja. Vaan ei ollut nyt. Lacea olis löytynyt 150 cm kaapelilla. Ei käy. Ostin sit yhdet tavalliset Addit. Niitäkään ei ollut, kuin ne yhdet. Laskin, että tarviin kahdet, ettei tarvi laittaa muita silmukoita apulangalle hihojen kutomisen ajaksi. Tilasin sitten netistä yhdet toiveiden mukaiset pyöröt. Bobin ja Nancyn hinnat oli noussut, joten googletin halvempia. Sain mä ne loppujen lopuksi euron halvemmalla hollannista, kuin Bobilta ja Nancyltä olisin Usasta saanut. Siltikin ne maksoi melkein 1,5 kertaa niin paljon, kuin paikallisessa kaupassa. Huoh. Pientä säätämistä.

Eilen vasta luin TTS-metodin "käyttö"ohjeet. No ei mitään yllätyksiä. Tänään otin ittestäni mitat. Seuraavaksi syötän ne TTS:n speardsheetiin ja tulostan. Sitten ei voikaan muuta kuin odottaa sunnuntaita kello kuutta illalla, että saa aloittaa. Hihojen neulomisen jälkeen täytyy käydä sen verran kaupassa, että saa napit kaulukseen. En kuitenkaan voi nappeja nyt lähteä etsimään, kun täytyy olla kaulanaukko tehtynä, että voin päättää tuleeko nappeja kuusi vai kahdeksan.

Ollaan tässä isännän kanssa päätetty tyhjentää kylpyhuoneen akvaario ja siirtää kalat eteisen akvaarioon. Kalat sopii yhteen olosuhdevaatimuksiltaan ja molemmat akvaariot on ollut vajaakäytössä. Ne siis myös mahtuu yhteen. Syyt miksi tähän päädyttiin. En vaan ole saanut aikaiseksi hankkia suunnittelemiani kaloja molempiin akvaarioihin. Ja kylpyhuoneen akvaario on ollut vähän huonolla hoidolla vaikean sijainnin vuoksi. Samasta syystä siitä on ollut myös hyvin vähän katseluiloa. Isäntä heti mun ehdotuksen jälkeen alkoi suunnitella akvaariota omiin koekeiluihinsa. Mun puolesta saa harrastaa sen kanssa ihan mitä vaan.

3 kommenttia:

 1. Jännää.. suunnitelma näyttää hyvältä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Nätiltä näyttää tuo suunnitelmasi.

  Vuorelma ainakin myy Addin pitsipuikkoja, mutta niitä näyttää olevan vain 80 ja 100 cm:n mittaisina. Lieneekö kumpikaan mitta käypänen. Vuorelma taitaa myös lähettää ilman postikuluja, joten eivät ainakaan olisi pahan hintaiset. Jos siis on vielä tarvetta.

  Linkki: http://kauppa.vuorelma.net/PublishedService?file=&pageID=3&action=view&groupID=1208&OpenGroups=1208

  VastaaPoista
 3. On siis olemassa joitakin toisenlaisiakin pitsipuikkoja? Mie oon vain kuullu tavallisista ja pitsiversioista. No jaa, mie en Addeilla neulo, joten on jäänyt aukko sivistykseen.

  VastaaPoista