TTS metodiin tarvitaan neljä silmukkamerkkiä. Minulla oli ennestään kolme, joista yksi jo valmiiksi yhdessä työssä kiinni. Päätin sitten pikaisesti tehdä uusia. Justiinhan mä torstaina tein viisi lankavaihtopakettiin.
Tarvikkeet: Hopealankaa, paksuus 0.8mm, 5mm renkaita 1mm hopealangasta, kahdet pihdit sileillä kärjillä, yhdet pihdit pyöreillä kärjillä, katkaisupihdit, helmiä, torchi, sekä kuvasta vielä puuttuva dremel kiillotuslaikalla.
Leikataan ohuesta hopealangasta noin 4cm pituisia pätkiä sen verran kuin merkkejä aiotaan tehdä (sovitetaan pätkän pituus helmien kokoon ja määrään niin, että ylijäävä osuus on 1.5-2cm).
Sulatetaan lankojen toiseen päähän tippa torchilla.
Kiillotetaan langat dremelillä.
Pujotetaan helmet lankaan.
Otetaan langasta kiinni pari milliä helmen yläpuolelta pyöreillä pihdeillä. Otetaan lattapihdillä kiinni langan päästä ja kiepautetaan lanka pyöreän pihdin toisen kärjen ympäri ja sen jälkeen pihdin ja helmen välistä itsensä ympäri niin, että muodostuu lenkki. Katkaistaan ylijäämä lanka ja väännetään lenkki suoraan.
Lopuksi avataan 5mm rengasta hiukan lattapideillä ja pujotetaan äsken tehdyn helmiriipuksen lenkki renkaaseen. Suljetaan rengas huolellisesti, että renkaan sauma jää sileäksi.
Ja näin sinulla on silmukkamerkkejä, jotka sopivat maksimissaan 4mm puikoille.
En ole aikaisemmin muistanut tänne mainita, mutta sain SYTYCK-harjoituslaukun valmiiksi jo viime viikonloppuna. Siis työssä meni hiukan yli viikko. Ja mä suunnittelin tätä kilpailutyöksi. Aivan liian helppo loppujen lopuksi. Työn aikana opettelin tietysti dominoneuletekniikan, sekä silmukoiden luomisen virkkaamalla. Työn edetessä ja painon kasvaessa opettelin myös kutomaan molempiin suuntiin oikealla puolella neuletta, ihan vaan koska painavan neuleen jatkuva käänteleminen otti niin päähän. Neuletta oli sen verran jäljellä harjoiteltavaksi, että voisin sanoa nyt kutovani lähes yhtä nopeasti vasemmalta oikealle, kuin oikealta vasemmalle. Muutaman yrityksen jälkeen edestakaiseksi neuletekniikaksi valikoitui oikealta vsemmalle tavallisella suomalaisella tavalla ja vasemmalta oikealle amerikkalaisella langaheittotekniikalla. En siis saanut oikeaa kättä oppimaan pitämään lnagasta kiinni. Näin mun ei tartte irrottaa kättä langasta ollenkaan suuntaa vaihtaessani.
Lanka on Katia Samoa. Ostin langan noin vuosi sitten alennuslaarista hintaan 50 snt/kerä. Olin siitä jo kahden ja puolen kerän verran neulonut yhtä työtä, kunnes olin tullut siihen tulokseen, etten tykkää siitä. Siitä asti työ seisoi ufona odottamassa purkua. Yhdeksästä kerästä sain nyt tähän työhön kulutettua hiukan yli kuusi kerää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti