sunnuntai 26. syyskuuta 2010

SYTYCK

So You Think You Can Knit. Olen ilmoittautunut tällaiseen haasteeseen. Haasteen henki ja sisältö nojaavat Televisio-ohjelma So you think you can dance:en. Suomessa lyhyesti Dance. Ensimmäinen tehtävä oli ilmoittautua omaa kudontatyyliä parhaiten vastaavaan tanssilajiin. Valintani oli baletti. Baletin kuvaus haasteblogista: Ihanaa, herkkää, kaunista ja runollista. Pitsihuivit hennoista langoista soljuvat sormissasi… mutta myös muissa neuleissa suosit pitsiä. Käyttämissäsi ohjeissa löytyy lähes aina jonkinnäköinen kuvakaavio. Langankierrot, ylivetokavennukset ja lisäykset ovat erikoisuutesi.

Kyllä. Ravelryn löytymisen jälkeen neuleeni ovat nojanneet vahvasti pitsien ja kaavioiden suuntaan.

Varsinainen haastekilpailu on nyt alkanut ja emo on valinnut minun haastetyylikseni Popping & locking. Tyylin kuvaus haasteblogista: Yksi liike kerrallaan. Moduulineulonta on sinun tyylisi. Jokainen projekti valmistuu moneen kertaan. Neulot pieniä kappaleita kerrallaan yhdistäen joko neuloen tai ompelemalla… riippuu sinusta. Kappaleiden kokoaminen, yhdistäminen ja ompeleminen ovat omat taiteenlajinsa ja sinä olet siinä mestari. Olet ehkä dominoneuloja tai viimeistelyekspertti...? Ja vielä haasteen saamisen yhteydessä emolta tullut haaste-/rohkaisuteksti: Nyt sinulla on elämäsi tilaisuus perehtyä neuleiden viimeistelyyn: pingotukseen ja kappaleiden yhdistämiseen! Tai ehkä olisit kiinnostunut oppimaan kappaleiden yhdistämisen työn edetessä?! Onko TTS-metodi jo tuttu? Entä miten olisi silmukoiden luominen jollain uudella tavalla? Tai opettele domino- ja konttineulontaa! Haasta itsesi etenemään askel, yksi neuleen osa, kerrallaan!

Päällimäinen tunne juuri nyt? Vaikeammankin haasteen olisi emo voinut valita. Tiedän kyllä, että neuleeni useinkin jämähtävät odottelemaan juuri sitä viimeistelyä, mutta se ei johdu siitä, että kyseinen toiminta olisi vastenmielistä. Muu toiminta vain on mielenkiintoisempaa. On minulla yksi huivi odottanut pingottamista jo viime joulusta lähtien, että ehkä tämä kuitenkin on juuri se oikea haaste minulle.

Seuraava tehtävä haasteen puitteissa on määritellä oma työ, hankkia materiaalit ja tehdä mahdolliset kokeilut ja mallitilkut valmiiksi. Varsinaista päähaastetta täytyy miettiä tovin, mutta lisähaasteeksi asetan heti itselleni KALenterihuivin valmistumisen vuoden loppuun mennessä. Huivi on nimittäin jämähtänyt maaliskuun malliin. Teille jotka ette tiedä mikä KALenterihuivi on, tässä lyhyt selvitys. KAL eli knit-a-long, neulotaan yhdessä. Tarkoittaa sitä, että mallin ohjeet ilmestyvät osissa, tässä tapauksessa kerran kuukaudessa vuoden ajan. Lisäksi huivi on niin sanottu sampler eli mallihuivi. Joka kuukauden pitsimalli on erilainen. Tavoite on oppia erilaisia peruspitsejä sekä pitsinkudontatekniikoita. Huivista sinänsä ei minusta tule kovin kaunis sillä ei ole mitään peruskuvioa joka jatkuisi läpi koko huivin vaan jokainen pala on aivan erilainen.

Omia mietteitä päähaasteeksi. Kontikasneule on tuttu vaikken sitä niin paljon olekaan tehnyt. ravelryssä mnulla on jonossa yksi pitsihuivi joka kudotaan juurikin kontikastekniikalla. Kontikassukat olivat pakollinen työ Artesaanikoulutuksessa. Dominoneuleeseen en kuitenkaan ole tutustunut aikaisemmin. Ravelryssä on varmasti dominotekniikalla tehtyjä laukkuja. Jotenkin tämä nyt kääntyy laukun suuntaan, mitä en muuten ole myöskään koskaan tehnyt. Lisäksi LOTR-sarjassa (Lord Of The Rings) on tulossa kudottu ja huovutettu laukku joka valmistetaan yhtenä kappaleena tekniikalla josta en ollut kuullutkaan.

3 kommenttia:

 1. Öhöm... Mitäköhän sun blogille on tapahtunut? Feedissä ja blogissasi teksti nimittäin näyttää hieroglyfeiltä...

  http://picasaweb.google.com/lh/photo/yx6KKjfEui-HVOTaXwWHrWrLHOl7CFtmdMgnS3bAhtc?feat=directlink

  VastaaPoista
 2. No nyt näkyy teksti feedissä ja täällä oikein :) Vaihdoin linuxilta winukalle. Onkohan sulla joku eksoottinen fontti käytössä?

  VastaaPoista
 3. Joo tuota. Mulla oli vähän ongelmia noitten lainauksien fonttien kanssa ja kun ei mulla ole hajuakaan mitä tää käyttää oletuksena niin valitsin sit sen mikä näytti lähimmäksi samalta. Ei tuu toivottavsti toistumaan.

  VastaaPoista