tiistai 21. syyskuuta 2010

Nyt se vihdoin tapahtui!

Piti tämä jo eilen postata töitten jälkeen, mutta unohtui.

Nousin hämähäkki neljän suoran tasopeleissä ykköseksi. Ohitin samalla myös opettajani, joka tippui kakkoseksi. Tasopelien lyhyt toimintaperiaate: Jos voitat itseäsi paremmalla sijalla olevan, nouset hänen tilalleen ja kaikki teidän välissä putovat yhden pykälän alaspäin. Jos voitat itseäsi huonommalla sijalla olevan, nouset yhden sijan ylöspäin. Ja vastaavasti, jos häviät itseäsi huonommalla sijalla olevalle, hän nousee sinun edelle. Jos taas häviät itseäsi paremmalla sijalla olevalle, sinulle ei tapahdu mitään. Olin kakkosena, kun voitin itseäni alempana olleen ja näin nousin opettajani ohi pelaamatta häntä vastaan. Säännöt johtaa myös siihen, että ylemmäs haastamisessa ei ole riskiä. Tietysti ylhäällä ollessa on vaikea haastaa aina vaan ylemmäs ja jossain kohtaa on pakko haastaa alaspäin. Oman lisänsä peleihin tuo se, että haastettu aloittaa aina ja tämän pelin kysessä olessa siitä on huomattavan suuri etu. Haastajana olet siis aina huonommassa asemassa. Haastaminen on myös rajoitettua siten, että voit haastaa vain 20 sijaa ylöspäin tai alaspäin itsestäsi. Lisäksi haasteiden määrä on rajoitettu: kerrallaan saa haastaa kaksi ja vastaavasti sinut voi haastaa kerrallaan kaksi henkilöä. Kun olet kerran lähtenyt tasopeleihin mukaan, on haasteet aina vastaanotettava. Lisäksi samaa pelaajaa ei voi haastaa kahteen viikkoon edellisen pelin loputua. Tietysti jos hän on haastanut sinut, niin sinä voit kyllä haastaa hänet., mutta kuten aikaisemmin sanoin, haastetulla on suuri etulyöntiasema pelin aloittajana.

Työkaverit varmaan piti hulluna, sen verran leveä virne oli naamalla töihin mennessä. Voitto siis tapahtui kymmenen minuuttia ennen töihin lähtöä. Aikaisemmin ammulla olin jo noussut reversin (othello) tasopelissä samalla tavalla ykköseksi. Tavoitteeni siinä pelissä täyttyi ja koska olen jokseenkin kyllästynyt siihen, lopetin kyseisen tasopelin pelaamisen.

1 kommentti:

  1. Onnittelut! kaikki me harrastamme jotain, enemmän tai vähemmän kummallista. Pääasia kai on, että on edes jotain yritystä jonnekin;)

    VastaaPoista