maanantai 3. elokuuta 2009

Lintubongausta

Tämä tapahtui jo perjantaina, mutta henkilökunta ei ehtinyt ladata kuvia koneelle aikaisemmin.

Aamulla, kun emäntä valmistautui lähtemään töihin, kuului parvekkeen suunnalta iso tömps. Pitihän sitä mennä katsomaan Hastulin suosiollisella avustuksella. Lintu oli lentänyt päin ikkunaa. Ensin se makasi kyljellään ja pää nyki. Sitten pää rauhoittui, mutta näkyi, että lintu hengitti vielä. Hastuli vaan ihmetteli. Hetken päästä lintu ponkaisi seisomaan ja näytti läähättävän nokka auki. tässä kohtaa Hastulin metsästysvaistot heräsi ja alkoi armoton ikkunan taputtelu. Henkilökunta joutui kuitenkin poistumaan töihin. Eipä näkynyt lintua illalla, joten kai se henkiin oli jäänyt.

Henkilökuntaan iski viikonloppuna joku ihme tauti. Oli pakko päästä leipomaan. Anoppi oli poiminut torstaina emännän valkoherukat mökiltä ja toimitti ne perjantaina perille. Vero oli luultavasti käynyt matkalla, koska satoa oli noin kolmannes vähemmän kuin viime vuonna. En kadehdi yhtään. Lopuistakin melkein puolet lahjoitin eteenpäin. Leivoin sunnuntaina leipää ja tarkoitus oli leipoa myös pullaa joka olisi täytetty osittain näillä herukoilla ja osin omasta pihasta poimitulla raparperillä. Keitin myös hilloa johon tuli näiden kahden lisäksi lähimetsästä poimittuja vadelmia. No pullataikina on kohoamassa vasta nyt. Täytyykin mennä jatkamaan.

2 kommenttia:

  1. Onneksi lintu selvisi törmäyksestä.

    Minuunkin iskee välillä tuo kavala tauti. Herkullisia toki ne tuotokset on, mutta kun olen niin pullanperso, ettei ne minulla kauaa kestä.

    VastaaPoista
  2. On siinä tosiaan ihmettelemistä, jos lintu pökertyy ihan melkein ulottuville.

    VastaaPoista