maanantai 26. elokuuta 2013

Kesä meni

Töissä ylimääräisiä vuoroja tehden muiden kesälomien takia. Heinäkuu oli paskaa aikaa, mutta ei siitä sen enempää.

Tulossa on viikon sisään useampikin päivitys. Viikonloppuna kokeilin kasvivärjäystä ja tällä viikolla menen Kuralaan keskiaikaseuran kautta muinaistekniikkaviikolle touhuamaan. Tiistaista sunnuntaihin 8h päivässä. Näistä molemmista omat postaukset myöhemmin. Nyt jatketaan siitä mihin Blissin kanssa jäätiin ennen blogitaukoa.

Bliss tuli taloon sopivasti juuri ennen Tour de Fleece -kehruuhaastetta. Haasteena oli siis kehrätä jokaisena päivänä jolloin kilpailijat pyörailevät Tour de France -kisassa. Jokainen asettaa omat tarkemmat tavoitteet itse. Mun tavoite oli kolmessa viikossa kehrätä neljä lammasrotua läpi, 100g kutakin. Ja tavoite oli myös kehrätä mahdollisimman ohueksi.

Tavoitteen asetin jo hyvissä ajoin ennen Touria. Viikkoa ennen Touria tein sitten laskelmia, että paljonkos mun nyt sitten päivässä pitää rukin vieressä aikaa viettää, että tavoite täyttyy. Siinä kohtaa alkoi hiukan hirvittämään. Jälkikäteen sanottakoon, että valmiiseen 100 gramman vyyhtiin työtä meni keskimäärin 17h. Tämä kertaa neljä aikaa 21 päivää. Joo.

Tour sisälsi erillisen haastepäivän, jonka tarkoitus on haastaa itsensä uuden tai muuten omasta normaalista kehruusta poikkeavan, tekniikan parissa. Mulla tuo haaste oli kertaaminen rukilla. Ennen Blissiähän mä kertasin kehruuni aina värttinällä, koska Vanhan Rouvan rullaan ei mahdu kuin n. 50g lankaa. Ja koska haastepäivä oli neljänneksi viimeinen kehruupäivä, jäi mun kaikki kertaukset niille neljälle viimeiselle päivälle.

Kertaukset. Niin. No ei ne ihan putkeen mennyt. Värttinällä on niin paljon helpompi kontrolloida syntyvän kierteen määrää. Näissä vyyhdeissä on nyt mun vähiten tasapainoiset langat. Kyllä ne nyt sinne käyttökelpoiselle alueelle osuu, mutta kun on tottunut parempaan.

Lisäksi Tourin aikana emännöin yhtä kehruumiittiä, jonne erikseen Salosta saapui yksi henkilö testaamaan mun uutta rukkia. Olin siis sille päivälle varannut värttinöintiä vaikka se sitten olikin mun Tourin haasteen ulkopuolista.

Viimeisenä viikonloppuna kävimme vielä sukulaisissa vähän kauempana, joten Bliss pääsi pienelle kierrokselle. Ensimmäinen etappi oli Porissa. Kuulin sitten sopivasti ennen viikonloppua, että siellä olis Jazzit menossa. Päätin repäistä ja käydä Jazzeilla kehräämässä. Ja kun nyt muuten oli jo outoihin kehruupaikkoihin kertynyt sekä valmistujaisjuhlat, että häät, niin viimeisenä päivänä kävin vielä polkaisemassa yleisellä uimarannallakin. Hullu mikä hullu.

Lopuksi kuvasaalista.

Kaikki Tourin kehruut (vyyhtejä ei ole pesty, eli ne ovat tässä vielä enemmän epätasapainoisen näköisiä)

IMG_3703

Kehruuta valmistujaisjuhlissa

29062013127

Värttinöintiä kehruumiitissä

IMG_3666

Jazzkehruuta

IMG_3682

IMG_3688

Häät

IMG_3691

Uimaranta

IMG_3697
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti