tiistai 9. huhtikuuta 2013

Miksi

Olen tässä muuttoa valmistellessa miettynyt, että miksi mua pelottaa se talo? Miksi se ei tunnu kutsuvalta? Olenhan kuitenkin pienen ikäni kuvitellut ja haaveillut asuvani omakotitalossa. Tähän tunteeseen liittyy myös toinen tunne. Minulla on vaikeuksia päästää irti nykyisestä asunnosta. Olen huomannut miettiväni muutaman kerran, että menee hienot seinämaalaukset hukkaan, kun uudet omistajat maalaa/tapetoi. Miksi tämä muutto on vaikea, kun en muista yhdenkään aikaisemman muuton tuntuneen tällaiselta? Tilastotietoihin verrattuna muutin lapsuudessani keskimääräistä useammin. Parhaimpana vuonna muutin neljä kertaa mukaan lukien opiskelupaikkakunnalle muutto syksyllä ja kotiin muutto keväällä. Muuttaminen siis sinänsä ei ole minulle mitään uutta ja jännittävää.

Olen nyt vihdoin keksinyt mikä se ero on. Silloin kun me tähän muutettiin, ajattelin, että asun tässä eläkeikään saakka. Kaikki aikaisemmat asunnot on jo sisäänmuuttovaiheessa olleet "välivaiheita". Pysähdyksiä matkalla johonkin parempaan. Ero on siis asenteessa. Kaikissa aikaisemmissa yhteisissä muutoissamme minä olen ollut se ajatuksen aloittanut osapuoli. Tällä kertaa ajatuksen aloittikin isäntä. Kysyinkin häneltä viikonloppuna, että onko tämä nyt se paikka, missä me asutaan eläkeikään asti.

Oman osansa ajatuksiin on taatusti antanut myös äitini. Hän on minut pelotellut puolikuoliaaksi kaikella yllättävällä, mitä omakotitalossa voi tapahtua. Mitä sitten? Täytyy yrittää muistaa, että sadattuhannet suomalaiset asuvat omakotitaloissa, eikä heidän elämänsä ole siitä mullistunut tai mennyt pilalle.

Silti minua edelleen hirvittää se ajatus, että mun pitäisi tehdä siitä talosta koti. Olenkin jo useamman viikon kerännyt Pinterestiin kaikenlaisia ideoita niin sisutukseen, kuin puutarhaankin. Osa niistä on sellaisia, ettei niitä pysty toteuttamaan tuossa talossa (esim. viinikellari keittiön alla). Osa on sellaisia, jotka nyt vain on hienoja, mutta minun mielestäni sopisi paremmin johonkin hotelliin/edustustilaan, kuin kotiin. Paljon on päällekkäisiä ideoita, joista valita tai yhdistellä se miellyttävin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti