sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Neulojien yö

Viiko sitten perjantain ja lauantain välissä vietettiin neulojien yötä. Eilen kävin hakemassa ostokseni.

4kg luomua suomenlampaan raakavillaa (=suoraan lampaasta).

IMG_3840

Bliss vieressä kokoreferenssinä.

Neulojien yön pointti siis oli, että ilta yhdeksästä aamu yhdeksään suomalaisissa käsityöalan nettikaupoissa on tarjouksia, joissain jopa tunneittain vaihtuvia. Tämä villa oli yksi niistä vaihtuvista tarjouksista.

Mullehan oli tietty perjantaille osunut iltavuoro, joka päättyi 22.45. Olin kotona pari minuuttia vaille 11. Olin jo töissä yrittänyt kännykällä selaamaan tarjontaa, mutta sepä ei vaan halunnut ladata sivua auki. Eikä mikään ihme. Osa kauppojen sivuistakin oli kaatunut ruuhkan alla. Mutta joo. Villat oli tarjouksessa 11 asti, joten viime minuuteilla äkkiä klikkailin itselleni.

Ensimmäiset 300g tummaa on jo myllytetty kertaalleen. Raakavillalle sopiva myllytysten määrä on kolme. Ajattelin vetää ensin kaikki tummat kertaalleen läpi karstamyllystä ja sitten myllyttää kehruuvalmiiksi.

Tarkoitus olisi myllyttää pelkän valkoisen ja pelkän ruskean lisäksi kolmea eri sekoitusta, 50/50 sekä 25/75 molemmilla dominoivilla väreillä. Näin mä saisin viittä eri sävyä lankaa. Tavoitteena olis tämä March of fibers -villapaita (ravelry-linkki). Niille, joilla ei ravelry-tunnuksia ole, villapaita on kirjoneuletta ja siinä on edustettuna kaikki eläimet, joiden karvasta lankaa yleensäkään valmistetaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti